MENÜ

İki Dev Şirket Enerji Sektöründe Stratejik İşbirliğine İmza Attı

28 Mart
2016

Türkiye’nin lider teknik-müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, uluslararası enerji sektörünün önde gelen firmalarından Clarke Energy Fransa ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Orta Doğu’nun en büyük üç teknik müteahhitlik firması arasında yer alan AE Arma-Elektropanç, verimli ve ekonomik enerji üretim tesisleri kurulumunda uzman Clark Energy Fransa firması ile stratejik bir işbirliğine imza attı. İşbirliği özellikle doğal kaynaklar bakımından zengin ancak yeni gelişmekte olan Afrika kıtasındaki pazarlarda ekonomik ve güvenilir enerji üretmeyi ve kullanıma hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

Bu işbirliği doğrultusunda AE Arma-Elektropanç; Türkiye ve Afrika ülkelerinde doğalgaz, LPG, metan gazı, kömür gazı ve biogazla çalışabilen motor bazlı enerji santrallerinin kurulumunu yaparak ısı ve elektrik enerjisinin birlikte üretildiği toplam enerji veriminin yüzde 90’lara kadar çıkacağı ko-jenerasyon ve tri-jenerasyon tesislerini Clarke Energy Fransa ile birlikte hayata geçirecek.

AE Arma-Elektropanç, stratejik partneri Clark Enerji Fransa ile birlikte, tecrübeli, yetenekli ve dinamik teknik kadrosuyla kojenerasyon tesisleri için fizibilite çalışmasından ekonomik analize,  tasarımdan montaj ve işletmeye almadan periyodik bakıma tüm hizmetleri sunacak.

Çevre kirliliği ve karbon emisyonlarının azaltılması çalışmalarının ve buna paralel olarak enerji üretim verimliliğinin hassasiyetle uygulandığı günümüzde ısı ve elektrik enerjisinin üretim verimliliği, özellikle alışveriş merkezleri, otel, hastane, üniversite, askeri tesisler, toplu konutlar, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri, veri merkezleri, çöp gazı ve atıktan biogaz üretim tesisleri için büyük önem taşıyor.

Benzer Basın Bültenleri

AE Arma-Elektropanç Dubai Creek’e Çapa Attı

23 Mayıs
2016
AE Arma-Elektropanç, Dubai’de 33 milyon USD’lık otel projesinin tüm elektromekanik taahhüt işlerini üstlendi.

AE Arma-Elektropanç Dördüncü Kez Tahvil İhracı Gerçekleştirdi

31 Mart
2017
Dünyanın en büyük uluslararası 250 müteahhitlik firması arasında yer alan  AE Arma-Elektropanç, yeni bir tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Dünyanın En Büyük AVM’lerinden Birine AE Arma-Elektropanç İmzası

15 Ocak
Türkiye’nin lider teknik müteahhitlik firması AE Arma-Elektropanç, Dubai’nin yeni gözde yaşam merkezlerinden biri olacak Dubai Hills Estate kapsamında, dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak inşa edilen Dubai Hills Mall’ın teknik müteahhitliğini üstleniyor.